Λατομείο Θάλασσα

Το Λατομείο Θάλασσα είναι μια πρωτότυπη site-specific παράσταση στο ομώνυμο Λατομείο της Τήνου, η οποία θα δημιουργηθεί μέσα από ένα πενθήμερο συμμετοχικό εργαστήριο (17.5 -21.5) υπό την καθοδήγηση των Ανδρέα Λεβισιανού, Δήμητρας Κάνδια και Μαριλένας Κατρανίδου.

Η  τοπογραφία του Λατομείου, μέρος των Λατομείων Κουμελά, γίνεται μουσική και σκηνική παρτιτούρα, εξερευνώντας τα φυσικά και συμβολικά χαρακτηριστικά του  μαρμάρου. 

Η παράσταση είναι μια σύνθεση τοπίου: συνθέτει τους ήχους του μαρμάρου ως  φυσικού υλικού στο λατομείο, τους ήχους του μαρμάρου όταν σμιλεύεται από τους  τεχνίτες, την ερμηνεία των ηχητικών και συμβολικών του χαρακτηριστικών από  ακουστικά όργανα, φωνές και αφηγηματικό λόγο και τους ήχους του περιβάλλοντος  βιο-ηχοτοπίου.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαρμαροτεχνίτες, φοιτητ(ρι)ες μαρμαροτεχνίας, τραγουδιστ(ρι)ες και φωνητικά σύνολα, performers και χορευτ(ρι)ες. Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες  αλληλεπιδρούν ηχητικά και κινητικά με βάση συγκεκριμένες ρυθμικές, μελωδικές και  σκηνοθετικές οδηγίες, συνθέτοντας μια τελετουργία κατάβασης στα επιμέρους επίπεδα του λατομείου Θάλασσα.  

Η ένταξη των συμμετεχουσών/συμμετεχόντων έχει τη μορφή καθημερινών επιτόπιων εργαστηρίων προετοιμασίας (residency) το διάστημα μεταξύ 17-21 Μαΐου στην Τήνο,  τα οποία θα ολοκληρωθούν με την τελική παρουσίαση της παράστασης στο Λατομείο  Θάλασσα, την Κυριακή 22 Μαΐου 2022.

Προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος: 10 Μαϊου 2022 

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 15 άτομα 

Εκτιμώμενος χρόνος ημερήσιας προετοιμασίας: 5 ώρες

Συμμετοχή για άτομα άνω των 18 ετών, λόγω της ιδιομορφίας το εδάφους. 

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος: residency.kinono@gmail.com

Μουσική Σύνθεση/Διεύθυνση:  

Ανδρέας Λεβισιανός  

Σύλληψη/Κείμενο/Φωνητικός σχεδιασμός:  

Δήμητρα Κάνδια 

Σκηνοθεσία: Μαριλένα Κατρανίδου 

Συμπαραγωγή/Streaming: aejaa – online performance space Παραγωγή: ΚΟΙΝΩΝΩ Tinos Art Gathering

 

aejaa logo